Despre cartea „Brief” de Sorin Trâncă | Test2

Despre cartea „Brief” de Sorin Trâncă

Cartea „Brief – 99 de chestii pe care aș fi vrut să le știu când am intrat în publicitate” este în formă și conținut exact ceea ce îi spune numele: concisă și despre oamenii din publicitate. Sorin Trâncă, Owner și Creative Partner al agenției FRIENDS Advertising, oferă o serie sfaturi și experiențe personale acelor creativi care vor să guste din ce înseamnă lucrul într-o agenție, cu clienți, briefuri, deadline-uri și celelalte lucruri care construiesc munca de zi cu zi din publicitate.

Mi-a plăcut că în Brief paginile au paragrafe scurte, însoțite de vizualuri colorate, creative și sugestive, ceea ce face cartea foarte ușor de servit, ca un film de sâmbătă seara. Deși sunt 223 de pagini, nu-ți va lua mult timp să le citești.

Uite un exemplu de secțiune din carte (click pe imagine pentru mărire).

sectiune Brief Sorin Tranca

În final, recomand cartea Brief de Sorin Trâncă în special copywriterilor și designerilor care vor insight-uri din industie sau care caută extra motivație să continue să facă ceea ce fac. Dacă lucrezi într-o funcție conexă (Specialist Marketing, Client Service, Brand Manager etc.) te vei regăsi în unele paragrafe, iar cartea ar putea fi pentru tine o fereastră spre a înțelege provocarile creativilor din agenții. 

Cartea poate fi cumpărată din Cărturești, sau o găsești pe eMAG, cu 37 lei.

Spor la citit!