O abordare diferită asupra succesului în carieră | Test2

O abordare diferită asupra succesului în carieră

pasion skills marketDacă toată lumea spune să-ți urmezi pasiunile pentru a avea o carieră de succes, în acest articol, Marc Andreessen recomandă să uiți de acest sfat și în schimb să faci ceva care aduce valoare altora. El își argumentează părerea prin a da exemplul start-up-urilor unde antreprenorii, în loc să se concentreze să facă un business dintr-o pasiune, se concentrează pe un lucru care aduce valoare altora.

Eu sunt de acord cu ambele variante, atât cu cea prin care ne urmăm pasiunile cât și cea prin care aducem valoare altora. Mai mult, aș spune că rețeta perfectă este o combinație între cele două.

Întradevăr, s-ar putea ca unele domenii de care ești pasionat(ă) să fie foarte competitive și să nu ai șanse mari de succes, însă dacă te vei concentra asupra acelora care îți plac și în care poți face diferența, vei avea succes.

De asemenea, poți să alegi să faci ceva la care te pricepi și prin care aduci multă valoare altora, chiar dacă la început nu te pasionează foarte mult, însă pe parcurs vei observa că va începe să-ți placă pentru că vei primi aprecieri din partea celorlalți.

sursă imagine

  • http://www.ucoz.ro VladC

    Da, adevarul e undeva la mijloc si idealul cred ca e combinatia dintre cele doua: sa gasesti ceva care te pasioneaza si care in acelasi timp aduce valoare altora. Nu poti munci doar pentru tine dar nu poti munci nici doar pentru altii.