Dezvoltăm mediul de business prin „afaceri în serie” | Test2

Dezvoltăm mediul de business prin „afaceri în serie”

Una din dorințele personale este aceea de a schimba în bine România prin dezvoltarea mediului de business. Acest lucru mă determină să caut continuu strategii prin care să-mi ating scopul. Discutând cu o amică despre concurență mi-a venit o idee care am spus că merită împărtășită.

Înainte să-ți spun despre ce este vorba, doresc să redau un citat care mi-a plăcut și pe care l-am preluat de pe blogul lui Radu Georgescu:

Life is pretty simple: You do some stuff. Most fails. Some works. You do more of what works. If it works big, others quickly copy it. Then you do something else. The trick is in the doing something else.

Acest citat definește cel mai bine stilul de business al antreprenorilor în serie, cei care dezvoltă afaceri după afaceri, pe care le vând după ce le cresc la un nivel profitabil și atractiv pentru investitori. Prin a ne însuși acest tip de gândire de “afaceri în serie” putem contribui semnificativ la dezvoltarea ecosistemului de business.

Ideea mea se bazează exact pe principiul antreprenorului în serie. Am observat că atunci când se dezvoltă un business nou și cu potențial, despre care începe lumea să vorbească, apar destul de repede și competitori care vor copia modelul. Odată cu apariția concurenței, consumatorii și mediul de business au și mai multe de câștigat.

Cum ar fi dacă am dezvolta business-uri cu gândul principal de a atrage alți competitori în piață, în domenii care necesită dezvoltare? Cum ar fi dacă am gândi mai multe afaceri ca model de franciză în loc de monopol? Mai apoi, de fiecare dată când ne-am atins scopul și am dezvoltat o piață concurențială, să încercăm business-uri noi în alte domenii care au nevoie a fi dezvoltate.

Doresc să închid acest articol cu un alt citat care îmi place și care are legătură cu ideea prezentată:

“I’m not interested in competing with anyone. I hope we all make it.” Erica Cook.

Sper ca și tu să reușești!

competition

Articol publicat în 24 FUN