8 sfaturi de la Brian Tracy pentru cei care vor să înceapă un business | Test2

8 sfaturi de la Brian Tracy pentru cei care vor să înceapă un business

Brian TracySpuneam într-un articol anterior că obișnuiesc să ascult cărți audio în mașină. Cele mai bune pe care le-am ascultat în ultima perioadă sunt de la Brian Tracy. Îmi plac pentru că ideile sunt foarte concentrate, cu sfaturi directe și aplicabile. Ultimul audiobook pe care l-am ascultat este Make A Million: Learn How To Become A Millionaire din care am extras 8 sfaturi pentru cei care vor să înceapă un business.

În carte, Brian Tracy se concentrează pe idei despre dezvoltarea personală și profesională a oricărei persoane care dorește să devină independentă financiar, dar începând cu minutul 39 autorul oferă câteva sfaturi bune viitorilor antreprenori: 

  1. Alege să dezvolți un business într-un domeniu în care poți excela.
  2. Concentrează-te pe clienți și vânzări, pentru că succesul în business se datorează  vânzărilor bune și toate problemele în business apar datorită vânzări slabe.
  3. Ai grijă la cashflow – acesta este ca sângele pentru business.
  4. Studiază și învață fiecare aspect al businessului. Acest lucru te va ajuta înzecit pe termen lung.
  5. Începe cu câștiguri mici și dezvoltă-ți businessul din profit. Acesta este conceptul de Bootstrapping.
  6. Folosește capitalul de effort, în schimbul capitalului financiar.
  7. Crează un plan de business înainte să începi, iar mai apoi concentrează-ți 80% din eforturi pe vânzări și marketing.
  8. Învață din fiecare greșală.

Mi-au plăcut aceste 8 sfaturi pentru că se concentrează pe vânzări, învățare și muncă.

La baza oricărui business stau vânzările, iar acestea sunt indicatorul cel mai bun al unui business sănătos. Dacă reușim să avem vânzări dar nu livrăm ceea ce promitem, acestea vor scădea. În schimb, dacă vom livra servicii și produse peste nivelul așteptărilor, vânzările vor crește. De asemenea, a avea succes în business presupune a ne asuma că vom munci mult, că vom risca și că vom învăța din fiecare greșală încât să construim un business mai bun.

Dacă dorești să afli mai multe din ideile lui Brian Tracy despre succes, te poți înscrie la evenimentele din Cluj (25 Martie) sau din București (27 Martie). Ne vedem acolo!