3 trucuri de public speaking învățate de la Allan Pease | Test2

3 trucuri de public speaking învățate de la Allan Pease

trucuri de public speaking de la Allan Pease

Participând la multe traininguri sau conferințe, mi-am făcut un obicei să urmăresc stilul speakerilor și să învăț de la fiecare, încât să îmi îmbunătățesc stilul personal. Când am decis să fiu blogger oficial la evenimentul “How to be a people magnet” cu Allan Pease, mi-am dat seama că voi avea șansa să urmăresc pe scenă un speaker internațional cu o experiență foarte bună, de la care am multe de învățat.

În timpul seminarului mi-am notat trei lucruri care mi-au plăcut la stilul de prezentare a lui Allan Pease și am decis să le împărtășesc cu tine.

Pe scurt, cele 3 trucuri de public speaking folosite de Allan Pease sunt:

  1. Caștigă mintea bărbaților și inimile femeilor
  2. Spune o poveste cu fiecare slide
  3. Interacționează des cu publicul

1.    Caștigă mintea bărbaților și inimile femeilor

Întreg seminarul “How to be a people magnet” a fost despre tema asta. Ce mi-a plăcut a fost că speakerul a reușit să pună în practică ceea ce promovează (practice what you preach). Mai exact, de-a lungul prezentărilor, A. Pease a prezentat fapte, argumente logice de tipul dacă-atunci, a avut o prezentare structurată și la subiect, deci a câștigat mințile bărbaților. În același timp el a spus povești de viață, încărcate de emoție, a făcut un ping-pong cu exemple din viața de familie și exemple populare din viața cotidiana, deci a câștigat inimile femeilor.

Un discurs care implică latura logică cât și emoțională, cred că este unul care va avea mai mari șanse să atingă toată audiența (vezi un exemplu foarte bun de discurs de acest fel).

2.    Spune o poveste cu fiecare slide

Am văzut prea mulți speakeri plictisitori care citesc de pe slideuri, de aceea apreciez mult acele prezentări construite foarte simplu cu puține elemente în ele. A. Pease a avut câte o singură poză pe fiecare slide, textul lipsind aproape complet. Ce mi-a plăcut mai mult a fost că pentru fiecare poză speakerul a avut o poveste personală, o glumă sau o demonstrație științifică. Prin asta a reușit să facă audiența captivă la ce spune el, nu la ce este pe slideuri.

3.    Interacționează des cu publicul

trucuri de publick speaking

O experiență memorabilă este cea în care sunt implicate toate stilurile de învățare. În cadrul seminarului, A. Pease a urcat persoane din audiență de mai multe ori pe scenă și a implicat publicul într-un joc de rol. Astfel a creat una din cele mai bune experiențe de învățare.

4. Bonus: fii atent la mesajele nonverbale transmise de public

După seminar am început să fiu mult mai atent la limbajul nonverbal al tuturor celor din jur. Mi-am dat seama că mă ajută mult să descifrez “atmosfera” și să ma adaptez la ea sau să mă implic în schimbarea ei.

Aceste trucuri te pot ajuta să îți îmbunătățești aptitudinile de speaker.  Mai multe sfaturi despre limbajul trupului am scris in articolul care sumarizează seminarul “How to be a people magnet”. 

Dacă vrei să înveți mai multe despre public speaking, îți recomand să citești articolul cu resurse utile pentru speakeri și să te abonezi la blog.