O așteptare greșită de la conferințele de business | Test2

O așteptare greșită de la conferințele de business

În ultimii ani am participat la nenumărate conferințe profesionale pe subiecte business. Am realizat că la aceste evenimente m-am încărcat cu idei, am castigat multe relatii dar n-am învățat nimic legat de business. Este o așteptare greșită să crezi că vei învăța ceva la o conferință.

După acestea, atunci când am luat o idee și am pus-o în practică, am putut spune că am învățat ceva. Așadar învățarea a avut loc post eveniment, printr-un efort practic. Dacă ar fi să fac o recomandare, atunci când participi la o conferință, notează-ți o idee și începe în aceiași zi sau în ziua următoare să o pui în practică.

Recunosc că în calitate de speaker am fost vinovat uneori de a oferi prea multe informații celor care au fost ”bombardați” ore întregi cu teorii și exemple. Acum știu că în urma unei conferinte, dacă reușesc să te conving să iei o idee pe care să o implementezi, atunci pot considera că mi-am atins scopul.

Sper că de la Business Days Cluj-Napoca ai luat cu tine, de la workshopul pe care l-am moderat și unde am fost speaker, cel puțin o idee pe care ai pus-o în practică sau urmează să o pui în practică.

Mulțumesc Ciprian și Darius pentru workshopul avut împreună.

  • http://www.airsoft-cluj.ro Gabos Denes

    Intr-adevar conferintele au fost destul de plictisitoare. Workshopurile in schimb sint mult mai interesante, interactive si ai putut invata cate ceva din ele.

    Totusi nu sint lamurit de ce prea multi fani pasivi strica. Nu stiu care este algoritmul Facebookului de a prezenta posturile fanilor, dar logic gandind lucrurile odata ce ai un fan care a mai interactionat cu tine de 3-4 ori in trecut, ar trebui sa-i apara posturile tale indiferent ca tu ai 0.1% sau 40% de fani pasivi, nu?
    Daca ai un fan cu care ai interactionat odata, sa zicem prin intermediul unui concurs, dupa care el devine pasiv la urmatoarele posturi, facebook ar trebui sa-l marcheze ca si pasiv si sa nu-l mai deranjeze cu posturile tale(cel putin pina la o noua interactiune).
    Ar fi interesant de urmarit acest comportament in algoritm.
    Pe astia cu o singura interactiune am putea sa-i numim „bounce fan” :)

    Deni

  • http://calinbiris.ro Calin Biris

    Deni, cel mai probabil ca atunci cand un fan nu interactioneaza cu posturile paginii, urmatoarele nu ii vor mai aparea si respectiva persoana va fi doar o cifra la numarul de fani (asa cum ai mentionat si tu).
    Ce strica fanii pasivi este raportul dintre numarul de fani si numarul de persoane „talking about this” cat si „reach-ul” posturilor.
    S-ar putea ca Facebook sa „taxeze” paginile care au multi fani si interactiune putina, afisandu-le posturile la mai putini fani. Din pacate nu cunosc algoritmul Facebook sa confirm acest lucru.

  • http://florinrosoga.ro/blog/ Florin Rosoga

    Calin, asta e valabil, pana la urma, pentru orice training, workshop sau conferinta: speaker-ul doar expune idei, este alegerea celui care asculta daca va depune efortul de a implementa ceva din ceea ce asculta.

    Speaker-ul nu poate „turna” in mintea ascultatorilor idei. Le poate insa usura procesul de asimilare prin organizarea lor, prin limitarea lor la un numar rezonabil, cum spuneai si tu.

  • http://calinbiris.ro Calin Biris

    Asa este Florin.
    Cred ca asteptarea de a invata ceva de la un trainer fara sa aplici, este una falsa. Lucru valabil si pentru invatarea la scoala.