BLOG | Test2

O metodă bună de a invăța pe care trainerii o ignoră

De | Insights, Inspiraţional, Public Speaking | Niciun Comentariu

Sunt acum la un training și mereu îmi vin idei pe care să le spun altora. Nu mă pot abține. Știi și tu sentimentul acela când ai o idee și abia aștepți să prinzi o mică fereastră să spui idea…

În general, trainerii nu încurajează prea des interacțiunea, întrebările și observațiile, pentru că percep acest lucru ca întreruperi.

Atunci mi-am adus aminte de o vorbă înțeleaptă care spune că “Atunci când vorbești, doar repeți ceea ce deja știi; dar atunci când asculți, înveți ceva nou”.

listen quote

Citeste tot

Muzică nouă, dacă te-ai săturat de cea de la radio

De | Diverse | Niciun Comentariu

Nu mai suport muzica de la radio. Tu o mai suporți? Cum poate cineva să asculte aceeași muzică zi de zi? Eu nu pot.

Pentru a exterioriza revolta mea interioară am decis să postez ocazional pe blog recomandări de muzică. În acest moment cele mai multe noutăți le descopăr pe Zonga*. Așadar, recomandările vor fi din aplicație. Dacă n-ai încă un cont, îți poți face unul dintr-un click, accesând zonga.ro, folosind contul de Facebook.

Așadar, ce muzică nouă, numai bună de ascultat, îți recomand: Citeste tot

Prea complicat să scrii pe un blog? Încearcă aceste două alternative

De | Social Media | Un comentariu

Ziceam și într-un alt articol de ce ar trebui să-ți faci un blog:

  1. te ajută să-ți structurezi gândurile și ideile;
  2. te ajută să te cunoști mai bine;
  3. te ajută să cunoști oameni noi care te citesc;
  4. îți va deschide noi oportunități de business, carieră și distracție;
  5. vei avea un studiu de caz pe care să practici Marketing-ul Online (poți experimenta tot ce dorești de la tacticile de SEO la publicitate online, branding, Social Media, email marketing etc.);
  6. vei putea schimba viețile altora prin puterea cuvintelor tale;
  7. ideile tale vor fi valoroase și usor de descoperit și după ani de zile după ce le-ai pus în online.

Dacă ți se pare greu să lucrezi cu wordpress, blogspot sau să-ți faci un blog găzduit pe un domeniu propriu, încearcă aceste două alternative: Citeste tot

Un mesaj important pentru overachievers

De | Inspiraţional | Niciun Comentariu

overachiever

Overachievers are individuals who „perform better or achieve more success than expected.” The implicit presumption is that the „overachiever” is achieving superior results through excessive effort. – via Wikipedia

Dă play la clipul video de mai jos și ascultă mesajul important.


–––
Slow Dance, by David L. Weatherford

Have you ever watched kids on a merry-go-round,
or listened to rain slapping the ground?

Ever followed a butterfly’s erratic flight,
or gazed at the sun fading into the night?

You better slow down, don’t dance so fast,
time is short, the music won’t last.

Do you run through each day on the fly,
when you ask “How are you?”, do you hear the reply?

When the day is done, do you lie in your bed,
with the next hundred chores running through your head?

You better slow down, don’t dance so fast,
time is short, the music won’t last.

Ever told your child, we’ll do it tomorrow,
and in your haste, not see his sorrow?

Ever lost touch, let a friendship die,
’cause you never had time to call and say hi?

You better slow down, don’t dance so fast,
time is short, the music won’t last.

When you run so fast to get somewhere,
you miss half the fun of getting there.

When you worry and hurry through your day,
it’s like an unopened gift thrown away.

Life isn’t a race, so take it slower,
hear the music before your song is over.

Mesaj pentru overachievers și reminder pentru mine: „You better slow down, don’t dance so fast, time is short, the music won’t last.”

Două tactici de Guerrilla Marketing în eCommerce

De | Evenimente, Marketing, Prezentări personale | Niciun Comentariu

În eCommerce-ul din România am observat că sunt următoarele tipuri de business-uri:

  1. Magazine online dezvoltate de antreprenori agili, care-și eficientizează la maxim bugetele și cresc organic de la an la an;
  2. Afaceri cu investiții mai puternice în spate, care intră agresiv în piață și au în plan ca în 2-3 ani să fie lideri în segmentul lor.

Războiul de Guerrilla este clar pentru primul tip de business. Cei care vor să pară puternici în fața competitorilor care au bugete mai consistente. Aceste tipuri de magazine online cresc datorită creativității echipei și a spiritului competitiv.

În luna Octombrie voi susține două prezentări în cadrul Meet Magento Cluj și TeCOMM Cluj, în care voi da exemple de tactici eficiente, care ajută la dezvoltarea brandului, cresc încrederea cumpărătorilor și îmbunătățesc rata de conversie a magazinelor online. Acțiunile de Guerrilla despre care voi vorbi nu sunt noi, însă sunt subestimate de cele mai multe ori.

Te invit la Meet Magento, în 2-3 Octombrie, unde voi discuta despre Parteneriatele strategice. Folosește codul mm15roloopaa la înregistrare și beneficiezi de un discount de -25%.

Din păcate nu voi ajunge la prima zi din eveniment, pentru că voi fi la workshopul Online – Negru pe alb, însă ne vedem cu siguranță în a doua zi.

În cadrul TeCOMM Cluj, 21-22 Octombrie, voi prezenta exemple de campanii de Online Video Marketing, ca tactici de Guerrilla pentru creșterea vânzărilor și a ratei de conversie. Acest eveniment aduce multi speakeri internaționali și locali, ce vor vorbi despre câteva teme de ultimă oră, deci abia aștept să ne vedem acolo.

Lucruri mici pe care le ratăm zi de zi

De | Promovare şi publicitate | Niciun Comentariu

Să facem un calcul ipotetic:
24 ore pe zi minus 8-10 ore pe care le muncim într-un birou, minus 8-10 ore pe care le dormim, sau le petrecem prin casă (poate tot în față la PC), minus o oră pe care o petrecem în trafic, în final ne rămân doar 3 ore pe zi pe care să le investim în a petrece timp cu familia sau prietenii, a face sport, a ieși la un restaurant, a vedea un film la cinema, a învăța ceva nou, sau a ne plimba prin oraș.

3 ore, doar atât.

Inspirat de campania Heineken – Open Your City, mi-am dat seama cât de puțin timp ne rămâne zilnic să ni-l dedicăm pentru a ne bucura de străzile lăturalnice din oraș, de aleile ascunse din parc, de muzeele la care n-am fost, de cafenelele și deserturile pe care nu le-am încercat încă.

Utilitatea reclamelor

Pe lângă rolul de a convinge clienții să cumpere, reclamele mai au rolul de educare. Multe spoturi sunt de tipul „slice of life” în care demonstrează utilitatea produselor într-un context similar cu viața de zi cu zi. Acestea promovează un stil de viață la care să aspire sau cu care să se identifice potențialii clienți.

Spotul Heineken de mai jos mi-a amintit de un „slice of life” în care ne bucurăm de lucrurile mici pe care le ratăm zi de zi.

Urmărește campania #OpenYourCity pe Instagram.

O altă idee genială de Marketing: Fulga dă replică la Danone

De | Marketing | 2 Comentarii

Ții minte „campania genială” de Marketing la Danone în care au comunicat „0% visine” pe ambalaj?

Danone 0 visine

Sursă foto: www.mihaivasilescublog.ro

Cei de la Albalact, respectiv Fulga, n-au vrut să se lase mai prejos și au ieșit pe piață cu o altă idee genială de marketing drept replică. Laptele Fulga vine acum la pachet cu „rețete de copii reușiți”.  Nu știu unde au ascuns rețetele, pentru că la raft nu sunt (reclamă falsă?). Mă gândesc că dacă aș vrea să fac copii, cel mai recomandat ar fi să-i fac reușiți… Dacă găsiți rețetele, să-mi trimiteți și mie una. :))

Ținând cont că „sexul vinde”, s-ar putea ca noul ambalaj să aibă succes cu subtilitatea asta.

Fulga - retete de copii reusiti

Mulțumesc Mihai Aganencei pentru poză.

(Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.)

Cele mai bune deserturi din Cluj și localurile unde să le savurezi

De | Din Cluj | 5 Comentarii

Din când în când îmi place să fac topuri sau liste utile pe care să le împărtășesc cu alții. De aceea am și o pagină pe blog cu top filme pe care le recomand, iar acum am scris acest articol cu cele mai bune deserturi din Cluj și localurile unde să le savurezi. Lista este construită pe baza recomandărilor prietenilor de pe Facebook cărora le mulțumesc pentru ajutor.

Dacă ești din Cluj-Napoca (sau ai drum pe la noi) și cauți inspirație unde să mănânci ceva delicios îți recomand să salvezi acest articol la bookmarks. Lista nu este închisă, iar dacă ai și alte recomandări, lasă sugestiile tale în comentarii.

Citeste tot

De ce TREBUIE să mergi la expoziția Our Body: Universul Interior

De | Din Cluj | 4 Comentarii
Expozitie - Our body

Credit foto: wall-street.ro

Ieri seara am avut ocazia de a vizita expoziția Our Body: Universul Interior. Aceasta se află în acest moment la Iulius Mall Cluj (în parcarea VIP, sub scările principale/Starbucks). Se poate ajunge acolo pe scările de la intrare, de lângă Delisima.

N-am să-ți spun informații comerciale (ex. că aceasta a fost deja în alte 30 de țări și că are peste 200 de exponate), ci mai mult îți voi povesti despre experiența proprie.

A fost fascinant, puțin șocant, dar educativ, să văd expuse organele interne, mușchii și oasele umane, exact așa cum sunt în realitate, nu doar cum sunt prezentate în cărțile de anatomie de la școală. Dacă îți este „scârbă” să te uiți la toate acestea, amintește-ți că ele sunt și în interiorul tãu. Faptul că acestea sunt studiate, au ajutat medicina să avanseze la stadiul actual, să salveze vieți zi de zi. Cunoștințele înseamnă putere, dacă sunt folosite în contextul potrivit.

Ce mi-a plăcut cel mai mult și de ce trebuie să mergi și tu la expoziție

1. Poți lămuri foarte ușor, vizual, tot ce se află în interiorul tãu și ce poate însemna dacă te doare ceva. Corpul nostru este ca o mașină. Este important să-i știm componentele și mecanica.

Citeste tot

La pariu că nu știai de locul acesta din Cluj + Concurs

De | Din Cluj | Niciun Comentariu

 

loc din Cluj

Sunt unele zile când mă plimb prin Cluj și am senzația că sunt într-un alt oraș. Știi sentimentul?

Cel mai des mi se întâmplă acest lucru când explorez locuri prin care nu am mai fost, sau atunci când sunt în zone care par diferite de restul orașului.

Când lucram la Trilulilu, erau zile când plecam pe jos de la birou pentru a mă întâlni cu diferiți amici în cafenelele din centru. Ca norocul, serdiul firmei era exact în partea de sus a străzii Bisericii Ortodoxe (paralelă cu Republicii) și aveam doar de coborât. Dacă vei trece cu mașina pe acolo nu ți se va părea nimic deosebit. Luând strada la pas, am prins ocazia de câteva ori să văd apusul printre acoperișurile cladirilor vechi clujene. Liniștea de pe stradă, verdeața din grădini, casele frumoase din jur, mi-au făcut drumurile de neuitat (indiferent de anotimp). La fel de memorabilă era experiența când veneam din centru și trebuia să urc strada înapoi… Citeste tot